Will Tura neemt ingrijpend besluit over zijn vrouw Jenny: “Dat kan ik haar niet aandoen”
Will Tura neemt ingrijpend besluit over zijn vrouw Jenny: “Dat kan ik haar niet aandoen”
Foto: Photonews

Will Tura zit, zoals iedereen, opgesloten in zijn kot. Als hij gaat joggen, ziet hij hoe anderen afstand nemen. "M'n hele leven kwamen mensen naar me toe voor een handtekening of een foto", zegt de zanger in Het Laatste Nieuws.

Een crisis als deze heeft de keizer van het Vlaamse lied nog nooit meegemaakt. “Het dagelijks leven geeft en neemt, en uiteraard zijn daar ook minder leuke momenten bij. Een griepje, of je stem die weg is. Dat waren dan drama's voor mij. En kijk wat er nu gebeurt: dit is een crisis die iedereen treft en die voor ieder van ons gevolgen heeft”, zegt Will Tura.

Deze crisis heeft het leven van de zanger ook drastisch veranderd. "Jenny en ik leven nu permanent, 24 uur op 24, samen. Dat lukt wonderwel goed. Maar ik kan het haar niet aandoen om heel de tijd naast haar te staan of te zitten. Dus trek ik me regelmatig terug in mijn muziekstudiootje. Ik probeer ook vaak te gaan joggen om de conditie toch een beetje op peil te houden, maar het is allemaal strikt en beperkt. Het is de eerste keer in mijn lange leven dat ik mensen moet mijden en dat zij op hun beurt een ommetje maken voor mij. Heel raar."

"Jenny en ik houden ons ook heel goed aan de opgelegde regels. Geen bezoek van onze kinderen, bijvoorbeeld. Sandy en David horen en zien we enkel via telefoon of Skype. Het is niet optimaal, maar het kan nu niet anders", aldus Will Tura. Jenny gaat volgens haar echtgenoot geweldig om met die situatie. “Ook nu weer cijfert ze zich volledig weg voor mij. Ze kent me natuurlijk zo goed en weet waar en hoe ze mij kan ondersteunen. Soms misschien ietsje te veel, maar wat wil je na haast vijftig jaar samen zijn? Ik kan alleen maar de hemel danken dat ik in deze moeilijke tijden op Jenny kan rekenen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.