Financiële problemen voor Harry en Meghan Markle?
Financiële problemen voor Harry en Meghan Markle?
Foto: Photonews

Liggen er financiële problemen op de loer voor Harry en Meghan? Volgens royaltykenner Omid Scobie is dat alvast niet ondenkbaar.

Vanwege de coronacrisis en het feit dat ze geen vast inkomen meer hebben, zouden Harry en Meghan namelijk moeite hebben om hun beveiliging te betalen. Op dit moment wonen ze in Hollywood, waar ze op zoek naar zijn een nieuwe villa. Hun beveiliging alleen al kost 4 miljoen pond per jaar (4,5 miljoen euro). Zonder nieuwe inkomsten zullen ze die kosten niet kunnen betalen. Royalty-expert Omid Scobie verklaarde in een podcast dat het koppel de voorbije jaren geen inkomen had. “Als royal zijn je kosten gedekt, maar je verdient geen salaris. Nu moeten ze zelf voor hun geld zorgen.”

Maar Harry en Meghan hebben uiteraard een mooie spaarpot. “Het zijn nog altijd miljardairs”, klinkt het kritisch op Twitter. “Dus arm zijn ze zeker niet.” Bovendien blijft prins Charles, Harry's vader, hen financieel steunen. Hij zou jaarlijks de helft van hun beveiligingskosten betalen, iets waar de Britten niet voor staan te springen. Charles verdient namelijk zijn geld via het hertogdom van Cornwall, en dat wordt beschouwd als onrechtstreeks belastinggeld.

Meer nieuws

Meer nieuws

.