Harry en Meghan liggen zwaar onder vuur na pijnlijke blunder: “Denken jullie dan echt alleen aan jezelf?”
Harry en Meghan liggen zwaar onder vuur na pijnlijke blunder: “Denken jullie dan echt alleen aan jezelf?”
Foto: Photonews

Harry en Meghan Markle liggen alweer zwaar onder vuur. De reden is de lancering van hun nieuwe organisatie Archewell in volle coronacrisis. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Dinsdag gaven Harry en Meghan details vrij over hun plannen voor de nieuwe organisatie Archewell, waarvan de naam verwijst naar de naam van hun zoontje Archie. Deze organisatie moet de verboden merknaam ‘Sussex Royal’ vervangen. De timing van deze lancering, in volle coronacrisis, is bij velen in het verkeerde keelgat geschoten. “Mensen zijn dood aan het gaan. Dit is echt geen goede timing. Denken jullie dan alleen maar aan jezelf?”, luidt de kritiek op sociale media. Er was op dat moment  ook nog maar net bekendgemaakt dat de Britse Eerste Minister Boris Johnson met een coronabesmetting werd opgenomen op intensieve zorgen.

“Wat een attitude”, vinden verbaasde royaltywatchers. “De timing had écht niet slechter gekund. Terwijl William, Kate, Charles en de Queen zich van hun beste kant laten zien tijdens de crisis, blunderen Harry en Meghan erop los. Het is pijnlijk om te zien.” Harry’s grootmoeder Queen Elizabeth stuurde namelijk pas nog een hartverwarmende boodschap naar het volk, via een toespraak op tv.

Harry en Meghan gingen in de verdediging door aan de Britse krant The Telegraph te laten weten dat ze zich verplicht voelden om de informatie gisteren al te delen, omdat de Britse media al hadden achterhaald dat ze onder de naam Archewell patenten hadden aangevraagd. “Net als jullie willen we ons inzetten voor het algemeen nut tijdens de coronacrisis”, klonk het. “We wilden onze plannen uitstellen tot na de crisis. Maar gezien de informatie al aan het licht was gekomen, voelden we ons verplicht om het volk te vertellen waarom we dat hebben gedaan en wat onze plannen zijn.”

Phil Dampier, die al jaren biografieën schrijft over de koninklijke familie, is niet te spreken over het koppel. “Ze krabbelen terug, want ze hadden zoveel negativiteit niet verwacht. Hun ‘logische’ uitleg kwam achteraf pas. Ze hadden perfect een dag langer kunnen wachten.” Al komt hun plan voor een nieuwe organisatie helemaal niet als een verrassing. “We kunnen niet verwachten dat ze niéts gaan doen om de kost te verdienen. Dit zijn het soort plannen die we konden verwachten.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.