Kürt Rogiers doet straffe onthulling: “Op dat vlak ben ik een freak”
Kürt Rogiers doet straffe onthulling: “Op dat vlak ben ik een freak”
Foto: Medialaan

Kürt Rogiers presenteert op VTM het nieuwe programma Lego Masters. De acteur/presentator geeft in Dag Allemaal toe dat er méér nerd in hem schuilt dan mensen misschien vermoeden. “Mijn nerdy trekje? Ik ben een opruimfreak”, klinkt het.

“Je mond zal er van openvallen”, zegt Kürt Rogiers over LEGO Masters. “Voor mij zijn die legobouwers artiesten, te vergelijken met schilders of beeldhouwers.” Kürt voorspelt dan ook een ware LEGO-revival bij volwassenen. “Je zal zien hoe inspirerend Lego Masters is. Talloze kijkers gaan Lego herontdekken, en zich outen als fervente bouwers.”

Zelf heeft Kürt de legomicrobe niet opnieuw te pakken. ‘Ik ben met Lego gestopt rond mijn tiende. Maar iedereen heeft toch wel enkele nerdy trekjes, nee? Mijn vrouw en ik zijn bijvoorbeeld heel intensieve opruimers. En je kan mij in deze tijden ook een plezier doen met een kleurboek voor volwassenen, zelfs al ben ik voor een groot stuk kleurenblind”, lacht Kürt.

Kürt en zijn gezin proberen het beste te maken van het lange thuiszitten. “Zelf probeer ik alles op de voet te volgen. Ik denk dat ik ondertussen elke mondtrek van Marc Van Ranst kan imiteren”, lacht hij.

Meer nieuws

Meer nieuws

.