Daphne Paelinck erg geschrokken van giftige commentaren van ‘Thuis’-fans: “Zo cru en kwetsend”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Daphne Paelinck is sinds vorige week vrijdag opnieuw te zien in Thuis. Geheel onverwacht dook ze opnieuw terug op, als het lief van Adil deze keer. De actrice verwacht zich weer aan heel wat bitsige commentaren, vertelt ze in Dag Allemaal.

De comeback van Christine was voor veel Thuis-kijkers een shock. Daphne Paelinck had de terugkeer van haar personage enkel tegen haar partner en haar ouders verteld. “Tegen anderen zei ik dat Christine niet gestorven was en dus alles mogelijk bleef. Ik vermoed dat velen verrast waren en gevloekt hebben bij mijn terugkeer. Christine blijft iemand you love to hate. Het was niet moeilijk om haar weer in de vingers te krijgen. Ik trok haar kleren aan en voelde me meteen weer een kreng worden”, zegt Daphe.

Christine werkte heel wat fans op de zenuwen. Het regende op sociale media scheldwoorden als feeks, bitch, serpent, rotmens… Ook Daphne las deze commentaren. “In het begin schrok ik serieus van de gebruikte termen. Ik werd echt vervloekt en uitgescholden. Sommige commentaren waren zo cru en kwetsend dat ik moest stoppen met lezen. Maar later besefte ik dat die opmerkingen niet over mij gingen, maar over mijn personage. Eigenlijk waren dat gewoon allemaal complimenten die onrechtstreeks zeiden dat ik mijn job goed gedaan had.”

Er zullen nu ook weer wat bitsige commentaren volgen. “Dat stoort me niet. Wie iets te persoonlijk wordt of mij verbaal aanvalt, block ik meteen af”, aldus Daphne. “Als je op televisie komt hebben de mensen altijd wel een mening over je klaar. Van mensen die mij in het theater bezig zien, krijg ik vaak te horen: ‘Op tv ben je een bitch, maar in het echt best wel sympathiek. Zo hoor ik het graag.”