Philippe Geubels maakt zich boos: “Gast, wat onze grootouders mee gemaakt hebben was veel erger dan coronavirus”
PMN
Philippe Geubels maakt zich boos: “Gast, wat onze grootouders mee gemaakt hebben was veel erger dan coronavirus”
Foto: Photonews

Nog zeker tot na de paasvakantie moeten we in ons kot blijven. De verwachting is dat het coronavirus deze week een piek zal bereiken in ons land. Dat zou betekenen dat we halfweg zijn.

Iedereen snakt intussen naar een ‘normaal’ leven. “Maar ik heb er geen flauw idee van wanneer dat zou kunnen zijn”, bedenkt Philippe Geubels zich in Het Laatste Nieuws. “Misschien als er een vaccin is?”

Maar dat vaccin komt er pas ten vroegste over een jaar. “Gast, als er volgend jaar een vaccin is, dan is dat keisnel, hé. Kijk naar aids, dat is ook een virus: het heeft decennia geduurd eer ze een middel gevonden hadden."

Zwaardere tijden
"Ook belangrijk: ik heb gelezen dat je beter niet aftelt. De mensen die dachten dat het op 5 april afgelopen zou zijn en al een barbecue gepland hadden op 6 april, komen nu bedrogen uit. Ik bekijk het van dag tot dag. Is dat lastig? Ja. Maar niet onoverkomelijk, hé."

"Er zijn mensen door zwaardere tijden gegaan. Onze grootouders hebben de oorlog meegemaakt, dát was moeilijk. Wij moeten gewoon binnen blijven met de mensen die we graag zien, zo relatief is het."

Meer nieuws

Meer nieuws

.