Pedro Elias maakt zich grote zorgen om zijn zoontje Rover dat tegen leukemie vecht: “Hij is zo kwetsbaar, hij moet dit virus absoluut niet krijgen”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Pedro Elias probeert het coronavirus ver weg te houden van zijn gezin, en al helemaal van zijn zoontje Rover. Het jongetje vecht al een jaar tegen leukemie, en krijgt chemo. "Ik ben in continue staat van alertheid. Ik wil me niet inbeelden wat het virus voor Rover zou betekenen”, zegt Pedro in Het Laatste Nieuws.

"We zijn aan deze coronarit begonnen met een week quarantaine voor mij en mijn oudste zoon. Mateo had een lelijke hoest, en daar was wat paranoia rond. Niet alleen wilde ik dat hij snel beter was, ik moest ook onze jongste zoon beschermen. Rover is kwetsbaar. Door zijn chemotherapie heeft hij weinig witte bloedcellen”, vertelt Pedro Elias in Het Laatste Nieuws. Uitgerekend die witte bloedcellen zorgen voor ons immuunsysteem. "Wat is het effect van dit virus op een leukemiepatiënt? Men wéét het niet. We weten alleen dat Rover minder sterk is. En dat hij dit virus absoluut niet moet krijgen.”

Rover heeft zware chemo achter de rug en is momenteel ‘in onderhoud’. “Ze houden zijn witte bloedcellen zo laag mogelijk, zodat de kankercellen minder kans hebben om weer op te duiken. Zijn chemo is nu in pilvorm, één per dag. Verder heeft Rover een perfect normaal leven. Zijn haar is teruggegroeid, zijn wimpers ook. Hij heeft 95% kans om dit te overleven.”

“Ik weet niet wie er aan het roer zit van mijn hersenpan, maar mijn énige focus nu is: dat virus uit ons gezin houden. Ik ben in een continue staat van alertheid. Ik draag voor het eerst in mijn leven rubberen afwashandschoenen. Ik kuis als een bezetene klinken en toiletten en ruik naar allesreiniger. Ik hou me strikt aan alle regels. Ik wil me niet inbeelden wat het virus voor Rover zou betekenen."