Leen Dendievel is het meer dan beu: “Waarom blijven ze mij dat in godsnaam vragen?”
PMN
Leen Dendievel is het meer dan beu: “Waarom blijven ze mij dat in godsnaam vragen?”
Foto: Photonews

Voor de driedelige reportagereeks ‘Kinderwens’ schoolt Leen Dendievel (36) zich om tot interviewster. De reportagereeks gaat over een onderwerp dat haar nauw aan het hart ligt.

Over haar privèleven zal je Leen Dendievel niet veel horen praten. Maar wel op een vraag die ze, naar eigen zeggen, veel te vaak moet beantwoorden. De vraag van ‘denk je nog niet aan kinderen?’ 

“Dan kaats ik de bal terug”, zegt ze in Het Nieuwsblad. “Waarom blijft men dat in godsnaam vragen? Niet alleen aan mij, maar aan ieder koppel dat zijn dertigste voorbij is. Familiefeestjes moeten dodelijk zijn voor die mensen. Misschien zijn ze al lang aan het proberen en wil het niet lukken. Of misschien wíllen ze gewoon geen kinderen. Maar als je dat luidop zegt, word je steevast op een frons getrakteerd.”

Kinderwens
In de reportagereeks gaat Leen op bezoek bij mensen met en zonder een kinderwens. Ze praat ook wetenschappers en sociologen in de hoop een antwoord te krijgen op haar vraag waarom mensen kinderen willen. “Probeer het eens uit en vraag iemand waarom hij of zij een kind wil. Negen op de tien kan er geen helder antwoord op geven. Omdat dat antwoord niet bestaat. Die drang naar kinderen zit nu eenmaal in het menselijke DNA, zeggen alle experts. Eeuw na eeuw is ons ingeprent dat we op de wereld zijn gezet om onze soort voort te planten.”

Kinderen
En denkt Leen aan kinderen? “Ik geef mijn lichaam nog vier jaar tijd. Gebeurt het niet voor mijn veertigste, dan gebeurt het nooit. En als die drang naar een kind daarna toch nog komt, ga ik mezelf voorhouden de ratio boven het gevoel te zetten. In die fase van mijn leven hoeft het voor mij niet meer."

Meer nieuws

Meer nieuws

.