Gene Thomas blikt vooruit naar zijn deelname aan ‘Liefde Voor Muziek’: “Verdomme, waarom heb ik dat liedje niet geschreven?”
PMN
Gene Thomas blikt vooruit naar zijn deelname aan ‘Liefde Voor Muziek’: “Verdomme, waarom heb ik dat liedje niet geschreven?”
Foto: Photonews

Gene Thomas is één van de deelnemers voor het nieuwe seizoen van ‘Liefde Voor Muziek’. Er werd ook al een cover van Gene de wereld in gestuurd.

Gene Thomas maakt een eigen versie van het nummer ‘Me & My Guitar’ van Tom Dice. “Me and my ­guitar raakte meteen een gevoelige snaar”, vertelt hij in Het Nieuwsblad. “Ik heb al meermaals mijn wenkbrauwen gefronst bij onze inzendingen voor het Songfestival. Maar bij Tom klopte het. “­

“Akkoord, het was geen groots nummer met toeters en belletjes, maar dat was net de kracht. Het was ­helder, simpel: een gast en zijn gitaar.”

Herkenbaar
“Soms hoor je een nummer waarvan je denkt: Verdomme, waarom heb ik dat niet geschreven? Dit is er zo ééntje. De tekst is voor mij zo herkenbaar, het zou over mij kunnen gaan. Ik ben ook maar een jochie dat op z'n elfde een gitaar van zijn nonkel cadeau kreeg en daarop begon te tokkelen”.

“Het evolueerde van een hobby naar een passie. Andere jongens gingen 's avonds uit, ik zat in een repetitiekot of op mijn kamer, liedjes te maken. Te hopen dat ik er ooit mijn brood mee zou kunnen verdienen. En kijk waar we nu staan."

Meer nieuws

Meer nieuws

.