Frank Deboosere ziet het somber in: Dit staat ons in het weekend en volgende week te wachten
Frank Deboosere ziet het somber in: Dit staat ons in het weekend en volgende week te wachten
Foto: Photonews

Vannacht zittend de minima op de meeste plaatsen onder het vriespunt. Het wordt droog, met opklaringen. Vrijdagochtend is het opnieuw opletten voor gladheid. Op Radio 2 voorspelde Frank Deboosere voor de komende dagen én volgende week somber, wisselvallig weer.

“Vrijdag begint droog. De eerst uren van de dag krijgen we de zon te zien. Daarna neemt de bewolking toe, en na de middag krijgen we vanuit het westen een regenzone. De wind wakkert dan ook aan. De temperaturen stijgen naar 5 à 6 graden in Vlaanderen. Deze maxima zijn ook meteen de minima voor de nacht van vrijdag op het zaterdag. Het blijft ’s nachts regenen, en de wind blijft stevig doorwaaien.”

“Zaterdag start met gemiezer. In de loop van de namiddag volgen er een aantal stevige regenbuien, eventueel met een donderslag. De wind wakkert aan, met rukwinden tot mogelijk 80 kilometer per uur. De temperaturen gaan al heel snel tot 11 of 12 graden. In de loop van zaterdagavond zouden er opklaringen kunnen komen.”

“Zondag beginnen we met droog weer, na de middag komt er een nieuwe regenzone langs. De wind blijft goed doorwaaien. We gaan naar 8 à 9 graden. Ook maandag is het wisselvallig, met nog een aantal buien. We krijgen opnieuw 8 à 9 graden. Dinsdag wordt mogelijk de droge dag van de week, want woensdag en donderdag komen er al nieuwe regenzones langs. De temperaturen liggen dan tussen 8 en 10 graden, dat is heel normaal voor de maand maart.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.