Er moet Cathérine Moerkerke iets van het hart over collega Dany Verstraeten: “Dat zou heel vreemd zijn, ik wil er niet aan denken”
Er moet Cathérine Moerkerke iets van het hart over collega Dany Verstraeten: “Dat zou heel vreemd zijn, ik wil er niet aan denken”
Foto: Photonews

Omdat Stef Wauters van een weekje vakantie geniet, is Cathérine Moerkerke deze week gastvrouw van het VTM Nieuws. Ze presenteerde al enkele maanden het middagnieuws, maar sinds deze week is Cathérine ook op post om 19 uur.

“Omdat een paar collega’s vakantie hebben, doe ik inderdaad zowel het middag- als avondnieuws. Behoorlijk lange dagen, maar wel de ideale manier om meteen weer de routine onder de knie te krijgen”, vertelt Cathérine Moerkerke in Het Laatste Nieuws.

Haar terugkeer als nieuwsanker was toch even wennen voor Cathérine. “De studio is nieuw en uiteraard pure hightech. Omdat ik nog niet fulltime aan de slag ben als anker, durf ik al eens in de verkeerde camera te kijken. Of wacht ik dat tikkeltje te lang op de prompter die de teksten start.”

“Al bij al ben ik best gelukkig met mijn eerste officiële week. Ik probeer zoveel mogelijk mezelf te zijn en te blijven. En ik ga er altijd van uit: inhoud primeert. Dat werkt het best. Doodgaan van de stress was het gelukkig niet meer”, aldus Cathérine. “Maar een gezonde stoot adrenaline hoort er wel bij. Je bent gefocust. Dat livegebeuren moet je je weer eigen maken.”

Moet de ploeg van VTM Nieuws-ankers binnenkort afscheid nemen van Dany Verstraeten? Dany wordt 65 jaar, en kan dus met pensioen. Als hij stopt, zal er geschoven moeten worden binnen de ploeg van nieuwsankers. “Zorgen voor later”, lacht Cathérine. “Ik wil nu vooral weer ervaring opdoen. En ik hoop dat Dany nog lang blijft. Ik beschouw hem een beetje als mijn televisievader. Het zou een vreemd gevoel zijn mocht hij met pensioen gaan. Maar daar wil ik nu nog niet aan denken.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.