Carmen waarschuwde Jean-Marie Pfaff al: “Ik wil het absoluut niet”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Carmen Seth blikt in TV-Story terug op de jaren ‘70. Het was voor haar en Jean-Marie Pfaff een drukke periode.

Zo trouwden Carmen Seth en Jean-Marie Pfaff op 27 juni 1974 in Beveren. Amper een jaar later werd hun eerste baby Debby geboren. . ‘Ik was amper achttien toen we trouwden. “Eigenlijk zouden we drie jaar wachten om aan kinderen te beginnen, maar na drie maanden was ik toch zwanger”, weet Carmen nog.

“Op 30 mei 1975 werd Debby geboren. De bevalling duurde maar twee uurtjes, kort maar krachtig. Van epidurale verdoving was toen nog geen sprake. Je moest het doen met een nat washandje op je voorhoofd of tussen je tanden om de pijn te verbijten.” 

“We woonden toen op de Markt in Beveren, op wandelafstand van het ziekenhuis en dus bleef ik thuis tot mijn weeën om de vijf minuten kwamen.’ Babyborrels waren toen nog niet in de mode, en pas bevallen mama’s mochten nog een week in het moederhuis blijven. Iedereen kwam daar op kraambezoek.” 

“Er stond altijd een barretje met sterke drank klaar, er werd veel Elixir d’Anvers gedronken”, lacht Carmen. “Ook de gynaecoloog kwam regelmatig langs voor een borrel. In 1977 en 1978 zijn Kelly en Lyndsey dan geboren. Jean-Marie komt uit een gezin met elf kinderen, maar ik had hem gewaarschuwd dat ik zelf géén elftal wilde. Het was niet mijn fout dat er geen jongens kwamen… (lacht)” 

“Vandaag ben ik blij dat ik zo jong mama ben geworden. Als je er pas na je dertigste aan begint, lijkt me dat veel zwaarder."