Grote zorgen voor Willy Sommers na hartoperatie, zanger grijpt in: “Zoveel schrik”
Grote zorgen voor Willy Sommers na hartoperatie, zanger grijpt in: “Zoveel schrik”
Foto: Photonews

Willy Sommers (67) en zijn cardioloog Pedro Brugada (67) vertelden woensdagavond in ‘Vandaag’ over Willy’s hartoperatie, en over de gevolgen ervan. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

“Ik had al een paar maanden een druk in mijn borstkas”, begint Willy Sommers zijn verhaal. “Omdat ik in 2016 geopereerd ben voor hartritmestoornissen, moet ik elk jaar op controle. Toen ik belde voor mijn afspraak, vroeg de vrouw van dokter Brugada hoe het met me ging. Ik antwoordde: ‘Ik heb wat last van druk in mijn borstkas.’ Waarna ze uitriep: ‘Je moest bellen!’ Ze stuurde me meteen naar het ziekenhuis voor een scan. De dag erna vertelde dokter Brugada me dat het niet goed was. Ik moest meteen geopereerd worden.”

Willy zag een operatie echter niet meteen zitten. “Mijn weekend zat vol optredens, ik had nog nooit iets geannuleerd. Ik besefte ook de ernst niet”, bekent hij. “Ik had door dat hij niet te overtuigen was, dus ik schakelde zijn vrouw Cindy in”, vertelt dokter Brugada. “We gaven hem twee opties: ofwel ga je naar het ziekenhuis en sta je binnenkort weer op de planken, ofwel lig je binnenkort tussen vier planken. Het werkte.”

Vandaag is Willy nog steeds angstig: “Ik ga sindsdien naar een psycholoog. Ik zit met de angst dat mijn hart zal stilvallen en daardoor val ik moeilijk in slaap. Daar praat ik over met haar.”

(Bron: HLN)

Meer nieuws

Meer nieuws

.