Queen steekt Harry en Meghan stokken in de wielen: “Ik verbied hen om daarmee miljoenen te verdienen”
Queen steekt Harry en Meghan stokken in de wielen: “Ik verbied hen om daarmee miljoenen te verdienen”
Foto: Photonews

Pech voor prins Harry en Meghan Markle. De Queen saboteert hun plannen om miljoenen te verdienen aan hun koninklijke achtergrond. Ze verbiedt het de twee om het merk ‘Sussex Royal’ nog langer te gebruiken. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Alweer een serieuze opdoffer voor prins Harry en Meghan Markle, die hadden gehoopt om met de merknaam ‘Sussex Royal’ miljoenen te gaan verdienen. Aangezien ze uit de Britse koninklijke familie stapten, valt de Queen over het woord ‘royal’. Dat mogen Harry en Meghan volgens haar niet meer op zichzelf toepassen. Met andere woorden: van de Queen mogen zij zich geen royal meer noemen, aangezien ze geen royals meer zijn.

Deze beslissing van Elizabeth maakt de zaken moeilijk voor het pas verhuisde koppel. Ze gaven namelijk al duizenden euro’s uit om een website rond Sussex Royal te laten ontwerpen en legden wereldwijd al honderden patenten vast, zodat ze merchandise konden verkopen onder diezelfde naam.

Harry en Meghan moeten hun merk nu compleet opnieuw uittekenen. Een nieuwe naam verzinnen om eentje te vervangen die al zodanig in het collectieve geheugen zit, is geen simpele opgave. De naam ‘Sussex’ mogen ze nog wel gebruiken. Het is waarschijnlijk dat ze die alsnog zullen uitspelen in hun nieuwe merknaam.

(Bron: HLN)

Meer nieuws

Meer nieuws

.