Jacques Vermeire moet er niks van weten: “Dat zou mijn einde betekenen”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Jacques Vermeire heeft al serieuze tegenslagen gekend. Blijven werken hield hem recht. “Nietsdoen, da’s het einde!”, zegt hij in TeVe-Blad.

Zowel privé als professioneel kan Jacques Vermeire (68) zijn geluk niet op. Toch heeft Jacques ook al zijn portie miserie gekend. “Da’s waar, maar wie niet?”, reageert Jacques in TeVe-Blad. “Ik ben tevreden met wat ik allemaal heb en daar trek ik me aan op. Ik heb fantastische kinderen, mijn gezondheid is goed, ik heb nog veel werk, ik kom financieel niets tekort en ik zie er nog geweldig goed uit. Wat zou ik nog meer willen?”

“En natuurlijk, ik heb mijn deel verdriet ook gehad: op enkele dagen tijd mijn beide ouders verloren, kanker gehad, mijn partner Muriel moeten afgeven. Op bepaalde momenten heb ik uiteraard gedacht: ‘Dit is toch niet meer normaal?’ Maar je moet dat van je kunnen afzetten. Oogkleppen op en doen alsof het allemaal niet is gebeurd. Ik kan dat.”

"Nietsdoen, da's het einde"

“Trouwens, in al die periodes was het feit dat ik nog zo veel werk heb, mijn grootste geluk. Ik had geen tijd om bij de pakken te blijven neerzitten.” Werken heeft Jacques dus op de been gehouden. “Ik moet kunnen werken! Nietsdoen, da’s het einde! Ik voel me ook nog zeer jong omdat ik vollenbak aan het werken ben. Dat is de basis van alles.”

“Kijk maar naar Mick Jagger, Paul McCartney en Jan Mulder. Die mannen zijn de zeventig gepasseerd en werken ook nog allemaal. Zij zijn mijn voorbeelden. Ik hoop echt dat ik kan werken tot het einde van mijn dagen. Dat meen ik. Lichamelijk voel ik me ook nog zeer goed. Ik ben nog tamelijk lenig, al zeg ik het zelf.”