Karen Damen verklapt hoe lang ze in 'Familie' te zien zal zijn

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Karen Damen is volgende week maandag voor het eerst te zien als Vanessa in ‘Familie’. Karen is bang om zichzelf bezig te zien op het scherm. Dat vertelt ze deze week in Story.

Maandag 17 februari doet Karen Damen als verpleegster Vanessa Mariën haar intrede in Familie. De rol is haar naar eigen zeggen op het lijf geschreven. “Vanessa is vrolijk, sympathiek en doet haar job met veel toewijding. Ze wil voor iedereen het beste, maar is tegelijk niet op haar mondje gevallen. Ja, ik herken veel van mezelf in haar”, lacht Karen in Story. “En ik mocht gewoon mijn eigen taaltje spreken, heerlijk.”

Karen is blij met haar prestatie, maar ze is bang om zichzelf bezig te zien op het scherm. “Ik heb zelf nog niets gezien van het eindresultaat, ik denk zelfs niet dat ik naar de eerste aflvering ga durven kijken. Mijn man Antony en onze zoon Sky zijn wel heel nieuwsgierig. Net als mijn ouders. Die kijken normaal naar Thuis, maar voor mij gaan ze ook Familie volgen. Nu, echt kritisch zijn zij niet, ze vinden alles goed wat ik doe”, lacht Karen.

Karen staat nog steeds op de set, wat betekent dat ze langere tijd in Familie te zien zal zijn. “Niet voor eeuwig, maar toch wel even. Ik doe het graag en vergeleken met de gebruikelijke werktijden in het acteurswereldje zijn het vrij normale uren: meestal netjes ergens tussen 9 uur en 19 uur. Het is ook makkelijk combineerbaar met mijn gezin en andere opdrachten.”