Jan Leyers heeft een opmerkelijk idee: “Harry en Meghan moeten daar nu toch weg”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Jan Leyers gaat opnieuw optreden. Er komt namelijk een nieuw nummer uit van Soulsister.

“Die plannen zijn zelfs erg concreet. Mijn muzikale kompaan Paul Michiels maakt opnieuw op regelmatige basis de verplaatsing van zijn woonplaats Lubbeek naar het repetitiekot bij mij in Hove om daar achter de piano plaats te nemen of een gitaar vast te pakken”, licht Jan Leyers toe in TV-Story. "Een eerste resultaat daarvan mag je, zonder ongelukken, nog voor de zomer verwachten in de vorm van een nagelnieuwe Soulsister-single.”

Half maart wordt Soulsister ook door Radio 2 en Sabam for Culture in de bloemen gezet tijdens de 20ste Eregalerij in Oostende. “Voor ‘een leven vol muziek’, ja. Het klinkt een beetje alsof we nu in was worden gegoten en worden bijgezet bij Madame Tussauds. Dat lijkt me een prima idee trouwens, nu prins Harry en Meghan daar plaats moeten maken (lacht).” 

“Alle gekheid op een stokje: we zijn oprecht erg trots en vereerd dat we die prijs krijgen. Die Eregalerij is toch een beetje de Vlaamse Hall of Fame. Maar een week eerder, op 12 maart, begint het al in de Ancienne Belgique in Brussel, met een speciaal concert waarin we ons tweede album Heat van dertig jaar geleden opnieuw integraal en in volgorde zullen spelen, aangevuld met andere nummers. Dat wordt ook bijzonder."