Felle uithaal naar Fly uit ‘Kamp Waes’: “Vijf Special Forces dood"
PMN
Felle uithaal naar Fly uit ‘Kamp Waes’: “Vijf Special Forces dood"
Foto: YouTube

Zondag is er de laatste aflevering van ‘Kamp Waes’. En als we Tom Waes mogen geloven staat er nog vanalles te gebeuren.

Er is intussen wel kritiek gekomen op Fly van de Special Forces. “Je moet niet alles geloven wat je ziet in Kamp Waes”, zegt Jens Kleevers in Humo. Hij was tot een jaar geleden lid van de Special Forces. “Die instructeurs zijn onbekwame softies.”

“We kregen eens de opdracht om van Aarschot naar Remouchamps te lopen, daar moesten we enkele gebouwen doen ontploffen en nepterroristen onschadelijk maken. We zouden vervolgens volgens via de Amblève en de Ourthe naar Luik zwemmen, waar men ons na een uitgebreid bordeelbezoek zou komen oppikken.”

“Maar we waren amper voorbij Sint-Truiden toen Fly ons deed stoppen. Volgens de kaart moesten we gewoon rechtdoor, maar hij wilde rechtsaf. Ik zag direct waarom. Vijftig meter verder stond een onnozele hond vrolijk blaffend tegen een tuinomheining te springen.”

‘Zeg, Fly, zijt gij bang voor honden, ofwa?’, vroeg ik. “Ik kreeg te horen dat er geen vragen gesteld mochten worden niets met de mission te maken hadden. Wij dus rechtsaf, en via een heel hoop omwegen - want in de Ardennen heeft bijna iedereen een hond - dan toch naar Remouchamps.”

"Moesten helemaal omlopen omdat Fly schrik heeft van honden"

“Ik moest daar de omgeving verkennen in mijn eentje. Ik wilde Fly eens testen, dus verborg me achter een struik en blafte. Meteen vloog de handgranaat in mijn richting en ik heb hem teruggegooid. Wie denkt ge dat die handgranaat gegooid heeft? Dat incident kostte het leven aan vijf makkers.”

“In het rapport stond dat een Albanese gangster bij een wapendeal dat ding had gegooid, om te checken of het wel goede marchandise was. Mijn gesneuvelde collega’s hebben een mooie begrafenis gehad.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.