Bekende Vlaming haalt fel uit naar aanleiding van rel over Aalst Carnaval: “Dan is het over met de mensheid”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vorig jaar kwam er heftige kritiek op ‘Aalst Carnaval’. Er ontstond toen een hele discussie over een Joodse karikatuur.

Volgende maand is het opnieuw ‘Aalst Carnaval’. DJ Diego (die we ook kennen van De Pitaboys) en zijn kompaan steunen alvast alle verenigingen die op een ludieke manier willen spotten met de actualiteit.

"Ik werk dagdagelijks met artiesten vooral in het genre feest (carnaval, après-ski, enz). Ik ben me er dan ook van bewust dat deze artiesten een groot deel van mijn broodwinning zijn”, reageert DJ Diego.

“Ik zie meer en meer hoe onze maatschappij in de verdoemenis wordt gedrukt door de ganse hype van ‘correctheid’. Ik zeg niet dat we niet correct moeten of kunnen zijn, maar als alles strikt wordt afgelikt en er geen hoekjes en kanten meer mogen zijn is het over met de mensheid! Neem dat aan van mij!”

"Als we niet meer mogen spotten is het gedaan met de mensheid, neemt dat van mij aan"

“Neem nu idd carnaval Aalst, een groep maakt een karikatuur van Joden, een organisatie voelt zich aangevallen en hopla dat kan niet meer, anderzijds voelen mensen zich aangevallen omdat er zwarte Piet is, andere dan weer om spot met Moslims, en ga zo maar door. Dan kom ik tot de simpele conclusie dat we alleen nog spot mogen drijven met ons zelf, tot er een van ons zich aangevallen voelt, en dan? Ja dan is carnaval voorbij, maar ook mijn broodwinning!”

“Ik vind het allemaal zeer verregaand, ten slotte is carnaval een typisch culturele aangelegenheid van bij ons, elke streek zijn eigen manier. En wij drijven op een ludieke manier de spot met dingen, mensen, gebeurtenissen, enz En als dit niet meer kan, dan is het echt over! Dus laat ons aub ons gezond verstand gebruiken, correct zijn maar toch met hoekjes! Tot slot van ons pleidooi, dit is ook een vorm van verdraagzaamheid, elkaars cultuur respecteren en leren/durven te beleven!

DJ Diego heeft een nieuwe single uitgebracht. Die kreeg de titel ‘Sjalaaf’ en is een knipoog naar de Joden en Aalst Carnaval. De single kan je kopen op Itunes en binnenkort volgt er ook nog een videoclip.