Dieter Coppens schrikt van wat zijn kinderen zeggen: “Heel confronterend”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vanaf 27 januari start Dieter Coppens met een nieuw seizoen van ‘Down The Road’. Het programma belooft ook dit jaar weer een kijkcijferhit te worden.

‘Down The Road’ wordt gemaakt door het productiehuis van Mathias Coppens, de neef van Dieter. “Ans, de zus van Lore uit het eerste seizoen, had gemerkt dat er veel vooroordelen bestaan over haar zus. Dat ze niets kon, bijvoorbeeld”, legt Dieter Coppens in TV-Story het ontstaan van het programma uit. 

“Ze vond het hoog tijd om dat beeld bij te stellen. Het idee is terechtgekomen bij mijn neef Mathias (Coppens, die naast presentator ook creatief directeur bij het productiehuis Roses Are Blue is, red.) en die heeft me opgebeld. ‘Dieter, kom eens af. Ik heb een programma dat volledig bij jou past.”

Intussen is Dieter Coppens uitgegroeid tot een bijzonder populair iemand. “Is dat zo? Ach, ik heb blijkbaar het imago van ideale man omdat ik naar verluidt zo aimabel overkom. Dat doet mij blozen, en ik probeer dat ook steeds meer te ontkrachten. Op tv kom ik bijvoorbeeld heel geduldig over.” 

"Mijn kinderen zeggen dat ik op tv meer geduld heb, heel confronterend"
Dieter Coppens

“Onze Mathias zegt soms: ‘Als ik jou bezig zie in Down the road voel ik mij een slechte vader omdat ik soms roep tegen mijn kinderen.’ Maar dat doe ik bij die van mij soms ook, hè, als ze iets doen wat niet mag. Mijn kinderen zeggen soms zelfs dat ik op tv meer geduld heb dan in het echt – dat is wel confronterend.” 

“Maar goed, dat is een andere situatie, je bent op reis met zes onbekende gasten. Bovendien mag je als ouder fouten maken, hè. Maar voor alle duidelijkheid: ik ben een goed mens. Maar wel een die ook wat mindere kantjes heeft."