Netflix-abonnement wordt duurder, en dat is geen goed nieuws voor wie zijn account deelt met anderen

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Erg slecht nieuws voor veel Netflix-abonnees. Hun abonnement wordt duurder. De ‘standaard’- en ‘premium’- formules worden 1 en 2 euro per maand duurder.

Het ‘standaard’-abonnement zal voortaan 11,99 in plaats van 10,99 euro per maand kosten. Voor die prijs kan in High Definition worden gekeken, en dat op twee schermen tegelijkertijd.

De prijs voor de ‘premium’-formule gaat van 13,99 euro naar 15,99 euro per maand. Daarmee kan met dezelfde account tegelijk op vier schermen gekeken worden. Sommige programma’s zijn dan ook in Ultra HD beschikbaar.

De goedkoopste formule van 7,99 euro behoudt zijn prijs. Daarmee kan Netflix maar op één scherm afgespeeld worden in Standard Definition. Die prijs is al sinds de komst van Netflix naar België in 2014 ongewijzigd.

De prijsverhogingen gelden meteen voor nieuwe klanten. Bestaande klanten zullen via e-mail en in de app op de hoogte gebracht worden een maand voordat de nieuwe prijzen ook op hen worden toegepast. Die berichtgeving start over twee weken pas.

Tags netflix