Mathias Vergels kan het niet meer aanzien en haalt uit: “Het is een bende zeveraars”
Mathias Vergels kan het niet meer aanzien en haalt uit: “Het is een bende zeveraars”
Foto: VRT/Thuis

“Zeventien jaar heb ik hierop gewacht”, zegt Mathias Vergels in Dag Allemaal terwijl hij trots zijn debuutalbum ‘Waar is Mathi?’ toont. Mathias hoopt enkele hits te scoren, zodat hij ook gedraaid wordt op MNM. Al moet hij toegeven dat zijn teksten niet altijd even vrolijk klinken.

“Belgique, mijn favoriete nummer, is ook het hardste dat op de plaat staat. Het is een beetje een protestsong. Ik had het gevoel dat ik iets moest doen, om bewustwording te creëren. De politici in ons land... Ik zie elke week met eigen ogen dat ze gewoon met zeverij bezig zijn, sorry dat ik het zeg. Maar aan de miserie doen ze niets”, haalt Mathias Vergels uit in Dag Allemaal.

“Ik ben peter van The Brothers, een groep mensen die elke zondag eten uitdelen aan het Centraal Station in Brussel”, vertelt Mathias. “Ik raak er gefrustreerd door, want we gaan er echt niet op vooruit. De groep mensen aan wie we eten uitdelen, wordt elke week groter.”

“En dat zijn ook gasten van mijn leeftijd, hé. Die hebben één keer een tegenslag gehad en zijn daardoor alles kwijt. Dan besef ik: ‘Shit, ik heb veel chance, maar het kan zo omslaan en dan beland je in de miserie.’ Ik word daar echt boos van.”

“En ja, er zijn initiatieven als De Warmste Week, dan zijn de mensen gul en komen ze ook eten en mutsen uitdelen. Maar na die week vallen de giften weer stil, terwijl armoede niet stopt.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.