Joe-presentatrice Anke Buckinx over het afscheid van haar broer Daan: “Dit vertrouwde hij mij nog toe op zijn sterfbed”

door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
In 2011 moest Joe-presentatrice Anke Buckinx afscheid nemen van haar jongere broer Daan. Ze schrijft er deze week over in Story.

In haar wekelijkse column in Story wenst Anke Buckinx iedereen een goed, gek en vooral gezond jaar toe. “Werk je niet te pletter en hecht geen belang aan prestige en materiele dingen, want dan mis je waar het écht om draait. Proef en geniet van het leven. En heb lief. Mijn broer Daan heeft het me zo vaak gezegd, vroeger”, schrijft de radiopresentatrice in het weekblad.

Vroeger, want 25 juni 2011 was niet alleen de sterfdag van Michael Jackson en Yasmine, maar ook van Ankes grote held Daan. “Mijn twee jaar jongere broertje stierf die dag aan lymfeklierkanker”, aldus Anke over die noodlottige dag. “Hij was net 29 en er tot op het laatste moment van overtuigd dat hij Joske (zoals hij zijn tumor noemde) kon verslaan. Hij had zo’n gigantische levenslust dat doodgaan gewoon géén optie was. Maar de kanker woekerde in z’n lichaam.”

“Op zijn sterfed vertrouwde hij me nog toe dat hij het vooral erg vond dat hij niet meer tijd had gekregen om anderen gelukkig te maken. De tekst op zijn rouwkaartje was dan ook snel beslist: ‘Don’t worry, be happy’. Veel van zijn dierbaren bewaren het nog steeds in hun portefeuille. Heel bijzonder. En troostend. Zo lang we aan Daan blijven denken, blijft Daan bestaan.”