Gert Verhulst neemt geen blad voor de mond: “Het is een zieligaard”

bron: Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Er was dit voorjaar veel aandacht voor het nieuws dat Gert Verhulst gaat stoppen als baasje van Samson. Dichter Stijn De Paepe tweette: ‘Half Vlaanderen ligt in zwijm voor een patser die kinderen de meest simplistische, goedkope, van alle authentieke en complexe emoties gespeende, opgewarmde kost voorschotelt.’ Dergelijke zure commentaren raken Gert Verhulst niet. Dat vertelt hij in Humo.

“Niet iedereen moet het goed vinden. Maar van ‘Kabouter Plop’ of ‘Samson en Gert’ kun je toch moeilijk zeggen dat het slecht gemaakt is? Dan zouden we daar toch geen 30 jaar succes mee boeken?”, reageert Gert Verhulst in Humo.

“Van de zevenhonderd a?everingen zullen er wel honderd matig zijn, maar op die andere zeshonderd ben ik nog altijd ?er. Daar zitten hilarische momenten in, die je zó naast heel wat volwassen sitcoms kunt leggen.”

“Toen Walter De Donder in het Sportpaleis voor 17.000 tieners en twintigers op het podium verscheen, was het alsof Mick Jagger daar stond. We veegden het decibelrecord van Metallica gewoon van de tabellen. Als dan achteraf iemand schrijft dat hij het niet goed vond, is dat bijna zielig.”