Gert Verhulst haalt uit naar klimaatactivisten: “Hun radicale boodschap heeft een averechts effect”

Gert Verhulst heeft zich in een interview in Humo uitgelaten over de klimaatdiscussie. Volgens hem heeft de radicale boodschap van klimaatactivisten een averechts effect.

“Ik mis een neutrale stem, de wetenschap komt te weinig aan bod. Als je de klimaatactivisten moet geloven, kunnen we maar beter een put graven en erin kruipen”, zegt Gert Verhulst in Humo. “Niemand betwist dat de aarde opwarmt, de vraag is hoe we het probleem op een realistische manier kunnen oplossen.”

“Wij kunnen hier wel de auto, het vliegtuig en de biefstuk afzweren, maar veel grote landen staan nog maar aan het begin van hun ontwikkeling en zullen nog meer gaan uitstoten. Daarom lijkt het mij beter de oplossing in technologische innovatie te zoeken. Dat werkt beter dan mensen schuldgevoelens aan te praten omdat ze nog een beetje normaal willen leven.”

“Die klimaatactivisten zijn deels verantwoordelijk voor de tegenvallende verkiezingsuitslag van Groen. Hun radicale boodschap heeft een averechts effect, ze stoten mensen af”, besluit Verhulst.

Meer nieuws

Meer nieuws

.