Beslissing van Queen Elizabeth lokt felle kritiek uit: "Iedereen is bezig met duurzaamheid, en dan doet zij zoiets!"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De Britse koningin Elizabeth heeft een drastisch besluit genomen. Dat onthult de persoonlijk adviseur van de Queen, Angela Kelly, in haar boek The Other Side of the Coin.

De Britse koningin Elizabeth zweert bont af. Als het koud is, draagt de 93-jarige sinds begin dit jaar niet langer een pelsje, maar namaakbont. Elizabeth is de eerste Britse royal die officieel komaf maakt met bont. Bestaande kledingstukken met bont zal ze nog altijd dragen tijdens belangrijke plechtigheden.

De nieuwe houding is er vooral gekomen onder druk van dierenrechtenorganisaties. In 2010 kreeg Elizabeth de wind van voren toen ze op kerstdag opdaagde met een hoed en manchetten aan haar mantel uit vos. Maar niet iedereen vindt de beslissing van Elizabeth een goede zaak.

Wie niet blij is met de zet van de Queen is de Belgische Bontfederatie. “Terwijl we allemaal bezig zijn met duurzaamheid, vind ik het spijtig dat ze haar garderobe stoffeert met plastic bont. Want: vervaardigd uit nylon en dus milieuonvriendelijk”, zegt Isolde Delanghe. “Tegelijk blijft ze leren tassen dragen. En dat is net hetzelfde als bont. Alleen: bij leer zijn de haartjes gelooid.”