Wat een eer voor koningin Mathilde: “Belangrijkste prijs”

Koningin Mathilde krijgt de Bambi Award voor liefdadigheid. Die awards worden gezien als de belangrijkste mediaprijzen in Duitsland. Dit jaar vindt de jaarlijkse awardceremonie plaats op 21 november in het Duitse Baden-Baden.

“Hare Majesteit Koningin Mathilde van België vertegenwoordigt niet alleen een land, ze is een rolmodel voor alle mensen in Europa”, klinkt het in Duitsland. De jury verklaart dan ook dat ze “haar rol als moeder van het land ver over de landsgrenzen heen vervult” omdat ze zich inzet voor kinderen en gezondheidsthema’s.

Het is algemeen geweten dat onze koningin zich al jaren voor verschillende goede doelen inzet. Mathilde voert zo campagne tegen cyberpesten, ze zet ze zich in voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen en voor kinderrechten wereldwijd met de kinderrechtenorganisatie Unicef.

Met de Bambi Award krijgt koningin Mathilde een eerbetoon aan mensen die de Duitse bevolking hebben geïmponeerd en geïnspireerd, weet Het Laatste Nieuws. De naam van de prijs is gebaseerd op het figuurtje uit de gelijknamige Disneyfilm.

Meer nieuws

Meer nieuws

.