Acteur uit ‘F.C. De Kampioenen’ zit in diepe problemen: “3 jaar gevangenis na onmiddellijke aanhouding”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Eén
Het Openbaar Ministerie wil Walter Michiels, gewezen acteur van ‘F.C. De Kampioenen’ die we beter kennen als ‘Pico Coppens’, zo snel mogelijk achter slot en grendel. Er wordt maar liefst drie jaar cel voor al zijn fratsen samen gevorderd. Vanaf 3 jaar gevangenis kan de onmiddellijke aanhouding worden bevolen, weet Het Laatste Nieuws.

De rechter stelde vorig jaar in september een psychiater aan om Walter Michiels, die we beter kennen als Pico Coppens uit ‘F.C. De Kampioenen’, te laten onderzoeken met het oog op internering. Maar de gewezen acteur bood zich nooit aan bij die psychiater, zo bleek woensdag op zitting, waarop de rechtbank niet verder talmt en meteen drie jaar cel vordert voor onder meer enkele diefstallen, drugsbezit en onrechtmatig verblijf.

“Het enige wat we nu kunnen doen is een strenge gevangenisstraf vorderen om hem via het gevangeniswezen aan een onderzoek te kunnen onderwerpen”, aldus de procureur. “Zijn gedrag leidt niet alleen tot overlast maar ook tot strafbare inbreuken.” Ze vorderde 3 jaar cel en een geldboete van 1.600 euro voor alle feiten samen.

Het vonnis volgt op 4 december.