Prins William is diep teleurgesteld in zijn broer: “Daarmee overtrad Harry een ongeschreven wet binnen het vorstenhuis"

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Dertig jaar waren ze elkaars rots in de branding, maar nu geeft prins Harry toe dat hij en William ‘elk hun eigen weg gaan’. Dat deed hij in de recente, felbesproken BBC documentaire over hem en zijn vrouw Meghan Markle.

Bronnen aan het paleis menen dat de Windsors niet op de hoogte waren van de inhoud van het programma, en prins William met de rest van het land ontdekte wat er is verteld. Volgens bronnen vermoedt William dat Harry in een ‘fragiele gemoedstoestand’ verkeert en er ‘reden tot ongerustheid’ is.

Ingew?den beweren ook dat er b? William een diepe droefheid bestaat. De prins is geschoffeerd omdat de eerste citaten uit de documentaire werden gelost terw?l h? en Kate nog op rondreis in Pakistan waren, en alle aandacht zich plots van hen naar Harry en Meghan verlegde. Daarmee overtrad het koppel een ongeschreven wet binnen het vorstenhuis: laat de royals elk om beurt schitteren.

“De relatie tussen William en Harry is onherstelbaar veranderd”, meent Jonny Dymond van de BBC. “De kans is reëel dat, gezien ze hun hofhoudingen en liefdadigheidsfonds hebben gesplitst en er nu aparte agenda’s en woordvoerders op nahouden, de verhouding verder zal verzuren.”