Het wordt heel slecht weer: Dit staat ons volgende week te wachten

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: 1
Vandaag was het aanvankelijk droog met enkele opklaringen, vooral in het noordwesten van het land. Vrij snel echter werd het overal zwaarbewolkt met regen of buien vanaf de Franse grens.

Maandag is het ’s ochtends zwaarbewolkt met regen. Daarna wordt het, op enkele lokale buien na, tijdelijk droger vanaf de Franse grens. In de loop van de namiddag verwachten we opnieuw buien die soms stevig kunnen zijn. Lokaal zijn enkele donderslagen mogelijk. De maxima schommelen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 12 of 13 graden in Laag- en Midden-België.

Dinsdag vallen er soms nog enkele buien en is het wisselend bewolkt. In de namiddag wordt het droger over het westen. We halen maxima van 5 of 6 graden in de Hoge Ardennen tot 12 graden in Vlaanderen. Woensdag trekt een regenzone van west naar oost over het land. De maxima schommelen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 12 graden in Laag- en Midden- België.

Ook donderdag trekt een regenzone vanaf het westen door ons land. Na deze storing wordt het in de loop van de dag droger met opklaringen. Vrijdag is er nog kans op een bui, maar lijkt het vaak droog te blijven. Het is wisselend tot zwaarbewolkt met in het centrum maxima rond 9 of 10 graden.

Tags