Prins Charles betrokken bij schandaal: Dit is er aan de hand

bron: Het Nieuwsblad/ANP
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De Britse prins Charles is zijdelings betrokken geraakt bij een kunstschandaal. Een schilderij van de Franse kunstenaar Monet ter waarde van 58 miljoen euro dat in zijn favoriete buitenverblijf hing, bleek vals te zijn. De schilder die het werk produceerde, wilde blijkbaar geen bedrog plegen.

De Britse kroonprins Charles heeft 17 schilderijen teruggestuurd naar een zakenman van wie hij ze te leen had. Het gaat om een waterlelie-schilderij van Monet, een Picasso en een Dali. Volgens de Mail on Sunday zijn de werken niet authentiek maar geschilderd door de Amerikaanse meestervervalser, Tony Tetro.

De schilderijen hingen in Dumfries House, het hoofdkwartier van de liefdadigheidsinstelling van de prins. Indien echt zou de Monet 58 miljoen euro waard zijn, de Picasso 48 miljoen en de Dali 14 miljoen.

Tetro, die ooit een celstraf van zes maanden kreeg voor vervalsen van kunst, zei tegen de krant dat hij de doeken heeft geschilderd. Vervolgens verkocht hij ze aan zakenman James Stunt, die intussen failliet is verklaard. Stunt houdt vol dat niet een van zijn kunstbezittingen nep is.