Dit is de vriend van prinses Elisabeth: “Maar hij zorgt voor problemen bij koninklijke familie”
PMN
Dit is de vriend van prinses Elisabeth: “Maar hij zorgt voor problemen bij koninklijke familie”
Foto: Photonews

Het heeft er alle schijn van dat prinses Elisabeth toch een vriendje heeft. Prins Alexandre d’Arenberg was ook aanwezig op het bal dat Elisabeth gaf op het kasteel van Laken naar aanleiding van haar achttiende verjaardag.

Prins Alexandre d’Arenberg wordt deze week achttien jaar. “Hij is een telg uit één van de meest vooraanstaande adellijke families van België en zelfs Europa”, merkt een royaltywatcher op in TV-Familie. “Het vermogen van dat van oorsprong Duitse geslacht, en dan voor van Alexandres oom Henri d’Arenberg, wordt op 1,2 miljard euro geschat.”

“De familie zit ook mee in brouwerij AB Inbev en is bevriend met zowat elk staatshoofd in Europa. Ze zijn het typevoorbeeld van ‘oud geld’ dat zich perfect heeft aangepast aan de moderne zakenwereld. Alexandre houdt wel van feestjes. Elisabeth zou veel lol beleven aan zijn zijde.”

Problemen
Maar er is wel een probleempje. "Er is altijd wat naijver geweest tussen de families d’Arenberg en de Saksen-Coburgs, onze koninklijke familie. Precies omdat de d’Arenbergs meer macht en invloed hebben. Onze koningen zijn daar in het verleden wat gefrustreerd over geweest. Vaak moesten ze de d’Arenbergs als diplomaten inschakelen om zaken te bemiddelen die ze zelf niet gedaan konden krijgen.”

Als er nu een d’Arenberg in de familie komt, kan dat een oplossing zijn. “Dan gaan álle deuren open voor de koninklijke familie én voor België”, zegt de royaltywatcher. “Ja, ’t zou wel een goeie zaak zijn, een huwelijk tussen Elisabeth en Alexandre…”

Meer nieuws

Meer nieuws

.