VTM

Luk Alloo serieus op de vingers getikt: “Dat kan niet de bedoeling zijn”

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Met gemiddeld 600.000 kijkers is het vierde seizoen van ‘Alloo bij de Wegpolitie’ opnieuw een schot in de roos. En een van de ‘sterren’ uit deze reportagereeks over de Federale Wegpolitie is inspecteur Yann. In Story vertelt Yann dat hij zijn bekende passagier Luk Alloo al eens de les moest spellen.

“Ik zie Luk niet snel de verkeersregels overtreden. Luk zegt altijd dat hij een rustige chauffeur is en ik geloof dat. Als we sneller dan 150 kilometer per uur rijden, voor een achtervolging bijvoorbeeld, merk je al dat hij niet op zijn gemak is. Plots is hij een stuk stiller”, zegt Yann in Story.

Nochtans zat Luk Alloo in ‘Alloo bij de Wegpolitie’ al op de achterbank zonder gordel. “Ja, dat gebeurde weleens in het eerste seizoen, jaren geleden", beaamt Yann. "Maar daar betrappen we hem gelukkig niet meer op sinds we hem de levieten hebben gelezen."

“Het is moeilijk om een programma te maken waarin we mensen boetes geven terwijl ze bij ons zelf op de achterbank zitten zonder gordel. Plus, hij heeft in al die jaren ook al veel gezien, waardoor hij zich heel bewust is van de risico’s.”