Hartverscheurend: “Marieke Vervoort had nog één ultieme wens”
Hartverscheurend: “Marieke Vervoort had nog één ultieme wens”
Foto: Photonews

Na een jarenlange pijnlijke strijd tegen haar spierziekte kent rolstoelatlete Marieke Vervoort sinds vorige week eindelijk rust. In een gesprek dat een journalist van Dag Allemaal had met haar, enkele maanden voor haar zelfgekozen dood, onthulde Marieke Vervoort haar ultieme wens.

“Nadat ik gecremeerd ben, zou ik graag hebben dat mijn as verdeeld wordt over drie plaatsen”, gaf Marieke Vervoort aan. “Ik wil deels uitgestrooid worden nabij Los Hervideros op Lanzarote. Het is daar magnifiek. De lava stroomt er zo de zee in. Een heel ruwe plaats, de golven klotsen keihard tegen elkaar. Zo woelig en zalig.”

“Daarnaast wil ik dat er een kleine urne komt bij mijn gedenkteken op de atletiekpiste van Nike in Laakdal. Ten slotte komt ook bij mijn ouders een urne te staan. Mijn beslissing, maar ze vinden het wel fijn dat ik op die manier aan hen denk.”

“Familie of goeie vrienden die me altijd gesteund hebben en dat willen, mogen trouwens ook een klein kokertje met as hebben of iets anders dat ze altijd bij zich kunnen dragen. Een traditionele begraafplaats is niks voor mij. Daar zou ik me veel te opgesloten voelen. Dat wil ik niet, ik wil vrijheid...”

Meer nieuws

Meer nieuws

.