Nationale enquête geeft opvallend resultaat: Zo denken de Britten écht over Meghan Markle

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Sinds Meghan Markle haar bestaan in Hollywood verruilde voor een leven aan het Britse hof, ligt ze voortdurend onder vuur. Het lijkt erop dat Markle voor haast alles wat ze doet wordt neergesabeld door de media en het Britse volk. Het magazine Tatler wilde toch eens weten hoe de Britten écht denken over Meghan en organiseerde daarvoor een nationale enquête.

Magazine Tatler organiseerde een landelijke enquête om te weten te komen hoe het Britse volk écht denkt over Meghan Markle. Daarvoor werden 2.016 Britten ondervraagd die demografisch representatief zijn voor alle volwassenen in het land. De resultaten van de enquête zijn enigszins opvallend.

‘Slechts’ 39% van de ondervraagde Britten zou Meghan Markle “hypocriet” noemen, hoewel veel tabloids haar al meermaals die stempel gaven. Ook de populariteit van de vrouw van prins Harry lijdt niet onder alle kritiek in de tabloids: ‘amper’ 44% van de ondervraagde Britten geeft de voorkeur aan Kate Middleton. Meghan blijft dus nog steeds de populairste royal van de twee.

Uit de enquête blijkt ook dat 55% van de ondervraagden vindt dat de komst van Meghan een positief effect heeft op de koninklijke familie en hun imago. Toch steunt ‘slechts’ 40% van de ondervraagden de Hertogin in haar uitspraken “oneerlijk behandeld te worden” door de media. Daarvan denkt 27% wel dat racisme de basis vormt.