Experte haalt bikkelhard uit naar Viktor Verhulst: “Wat een onnozelaar”

bron: Het Belang van Limburg
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Negatieve uitspraken over kinderen lokken altijd veel protest uit. Dat mocht ook Viktor Verhulst ondervinden.

“Ik haat kinderen, maar ze brengen wel veel op”, die ongelukkige uitspraak van Viktor Verhulst in het Nederlandse programma ‘Ranking The Stars’ leidde tot heftige reacties op sociale media. “Wereldvreemd”, “grootste en lompste kalf van België” en “kinderen haten is uzelf haten”, klonk het onder meer.

Pedagoge en gedragstherapeute Marijke Bisschop is ontstemd bij het horen van de uitspraak. “Wat een onnozelaar. Niet iedereen kiest voor kinderen, en dat vind ik soms zelfs verstandig. Ze beperken je vrijheid, je krijgt veel verantwoordelijkheid. Maar kinderen haten, dat doet niemand. Wat een arme man, dit is pijnlijk, platvloers.”

Excuses

Wat Bisschop vooral stoort bij dergelijke uitspraken, is het taalgebruik. “Er is een verschil tussen zeggen dat kinderen vervelend zijn en zeggen dat ze zich vervelend gedragen. Kinderen zijn geen ettertjes.”

Bisschop denkt dat het voor Viktor echter nog niet te laat is. “Ik denk dat hij al spijt heeft van zijn uitspraken. Ze waren jammer en dom, maar hij kan zich altijd excuseren.”