Filip en Mathilde nemen fors besluit over Elisabeth: “Dat willen ze haar niet aandoen”
Filip en Mathilde nemen fors besluit over Elisabeth: “Dat willen ze haar niet aandoen”
Foto: Photonews

Prinses Elisabeth is vandaag achttien jaar geworden. In theorie heeft Elisabeth nu ook recht op een dotatie. Als meerderjarige en als troonopvolgster voldoet ze aan de twee wettelijke voorwaarden daarvoor. Maar zolang ze nog studeert en geen officiële agenda heeft, is zo’n staatstoelage niet aan de orde, zo hadden koning Filip en koningin Mathilde eerder beslist.

“Filip en Mathilde hebben altijd aangegeven dat ze hun kinderen een zo normaal mogelijke jeugd willen geven. En daar horen studies in alle rust bij”, klinkt het in hun entourage. “Een dotatie brengt verplichtingen en verwachtingen met zich mee. Elisabeth zou een eigen Huis moeten oprichten, met bijhorende hofhouding, en geregeld in het openbaar verschijnen.”

“Elk jaar zou ze een activiteitenverslag moeten indienen bij het parlement, om te bewijzen dat ze voldoende heeft gewerkt voor haar geld. En op vraag van het Rekenhof, de instelling die de financiën van overheidsbedrijven controleert, zou ze jaarlijks haar uitgaven moeten inventariseren en verantwoorden. Die beslommeringen willen Filip en Mathilde hun dochter besparen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.