VTM

Kijkers kraken nieuwe talkshow VTM volledig af, presentator Davy Parmentier deelt in de klappen

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: VTM
‘Wat een dag’, de nieuwe VTM-talkshow met gastheer Davy Parmentier, heeft z’n start compleet gemist. Er komt vooral bakken kritiek op het fragment waarin Pascal Braeckman de dood van zijn vriendin Marieke Vervoort in de schoot geworpen krijgt.

Dinsdagavond liet VTM uit het niets ‘Wat een dag’ los op de wereld. Met een onaangekondigde pilootaflevering om kwart voor elf mikte VTM op het verrassingseffect. Gisteren was het enthousiasme al een pak minder. Twee dagen later blijkt dat VTM de pilootaflevering van ‘Wat een dag’ offline heeft gehaald.

Veel kijkers van ‘Wat een dag’ hielden een wrange nasmaak over aan de manier waarop presentator Davy Parmentier omging met de euthanasie van sportvrouw Marieke Vervoort. In het slot van de aflevering kreeg praatgast Pascal Braeckman, een goede vriend van Vervoort, het nieuws te horen en namen zijn emoties de bovenhand.

Parmentier drong drie keer aan bij Braeckman voor een reactie. Bovendien bestempelde de gastheer het levenseinde van Vervoort als “een project waar ze al een tijdje mee bezig was”. Choquerend, volgens twitterende VTM-kijkers. “Het droeve nieuws liep pas tijdens de opname binnen”, zegt woordvoerder Sara Vercauteren. “Het zou vreemd geweest zijn om dat niet in de uitzending te brengen. Pascal heeft nadien ook toestemming gegeven om het fragment te gebruiken.”