VTM

Weervrouw Jill Peeters reageert voor het eerst na haar ontslag bij VTM

bron: Eigen berichtgeving
door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
VTM moet noodgedwongen op zoek naar een nieuwe weervrouw. Jill Peeters geeft na 19 jaar de fakkel graag door. Dit is haar verhaal.

“In het jaar 2000 kwam mijn droom uit: ik werd weervrouw enn nu ga ik daarmee stoppen”, deelde Jill Peeters vanmiddag mee via Instagram. “ VTM is de familie waar ik opgroeide, waar ik mijn talenten kon ontdekken en ontwikkelen. Na bijna 20 jaar ben ik klaar om een volgende stap te zetten, om een nieuw verhaal te schrijven”, aldus de weervrouw.

Het was niet altijd een mooi verhaal, zo blijkt. “Doorheen de jaren is dat mooie weerverhaal verstoord geraakt door ‘het klimaat’”, weet ook Jill. “Het is zonder meer het belangrijkste verhaal van onze en de volgende generaties”. De weervrouw krijgt hierover steeds meer vragen, van de kijker of volger op sociale media, maar ook vanuit bedrijven, scholen, steden, onze overheden en zelfs de Verenigde Naties. “Ik zal in de toekomst nog veel met weer en klimaat bezig zijn, maar wat dat juist zal inhouden, staat nog volledig open.”

“Het gaat me deugd doen om uit de rush-van-de-dag te stappen, om terug wat tijd en ruimte te krijgen. Ik ga de tijd nemen om ’s avonds bij mijn gezin te zijn, om te studeren, lange wandelingen te maken, te mediteren en mijn creativiteit weer aan te wakkeren. Er is nog van alles dat ik wil én kan doen, maar ik kan betere keuzes maken, zonder dagdagelijks het weer op TV te doen”, vertelt Jill.

“Tot weer-ziens”, beëindigt ze haar bericht met een lach.