Kate Middleton helpt broer uit zware depressie: “Ze is een engel”

bron: TV Familie
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
James Middleton is momenteel terug gelukkig, maar niet zo lang geleden was dat helemaal anders. “Ik heb een zware depressie overwonnen”, bekent James. “Ik heb het aan mijn zus Kate te danken dat ik uit de miserie ben geraakt.”

“Jaren heb ik het gevoel gehad dat ik in een donkere tunnel zat”, zegt James Middleton. “Ik kon niet precies verklaren hoe dat kwam. Ik had nergens nog zin in, had geen energie meer, zag alles zwart in... Ik liet mijn leven uit mijn handen glippen. Liefdes verdwenen, vriendschappen ook. Mijn zaak ging failliet... Het zorgde ervoor dat ik nog dieper wegzakte.”

“Kate dwong me in therapie te gaan”, zegt James. “Daar ben ik haar enorm dankbaar voor.” James ging naar één van de beste psychologen van Londen. “Maar het was heel zwaar. Soms zag ik het niet zitten om de confrontatie met mezelf aan te gaan. Gelukkig was Kate er dan. Zij ging vaak mee. Ze maakte er een persoonlijke strijd van om mij erdoor te sleuren. Vaak barstte ik in tranen uit tijdens die therapie en dan huilde ze mee...”

James Middleton heeft zijn zus op een heel andere manier leren kennen. “Kate is een engel”, zegt hij. “Net als Pippa en mama, trouwens. Dat ik nu gelukkig ben, heb ik aan die drie vrouwen te danken. Ik voel me weer goed nu.”