Verjaardagsfeest voor Elisabeth wordt live op tv uitgezonden
Verjaardagsfeest voor Elisabeth wordt live op tv uitgezonden
Foto: Photonews

Prinses Elisabeth wordt vrijdag achttien jaar. De ceremonie voor deze verjaardag zal vrijdagochtend live worden uitgezonden op de grote nationale televisiezenders. In Vlaanderen is de plechtigheid integraal te volgen op Eén.

Een toespraak van haar vader koning Filip. Gelukwensen voor haar persoonlijk, maar ook voor het land en de wereld, uitgesproken door vijf leeftijdsgenoten. Optredens van Songfestivalzangeres Blanche en de Koninklijke Balletschool van Antwerpen. Prinses Elisabeth wordt vrijdag, de dag dat ze 18 wordt, in de bloemetjes gezet tijdens een ceremonie.

De viering op het Koninklijk Paleis in Brussel is alleen op uitnodiging bij te wonen. Tachtig jongeren die net zoals zij meerderjarig worden dit jaar, krijgen een plek in de Troonzaal. Net zoals familie, vrienden en oud-leerkrachten, en voorts politici en hoogwaardigheidsbekleders.

Toch zal ook de “gewone Belg” de ceremonie rechtstreeks kunnen volgen. Op televisie welteverstaan, dat meldt Het Nieuwsblad. De VRT zal live verslag uitbrengen vanaf 11 uur. In Franstalig België doen wellicht de openbare omroep RTBF en de commerciële zender RTL dat. De viering zou een klein uur duren.

Meer nieuws

Meer nieuws

.