VTM

Ontslagen ‘Buurtpolitie’-acteur Henny Seroeyen krijgt zeer bittere pil te slikken: Dit is er gebeurd

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Een groot deel van de cast van 'De Buurtpolitie: Het Circus' verscheen zaterdag met gemengde gevoelens op de filmpremière. Voor Henny Seroeyen, Dorien Reynaert, Johan Kalifa Bals, Tim Ost en Charlotte De Groof betekende dat moment immers ook het einde van hun rol in de VTM-reeks. De vijf acteurs moeten plaatsmaken voor jonge nieuwkomers.

"Ik vind het heel jammer dat het verhaal voor mij ten einde is", reageert Henny Seroeyen, die agent Robin Verhaegen vertolkt. "Wat het extra jammer maakt: ik had net mijn ontslag gegeven om met tv-werk verder te kunnen gaan. Maar dat heeft niet mogen zijn. Tijdens mijn evaluatiegesprek is die bom gevallen. Volgens mij is het verhaal van Robin, die niet sterft trouwens, nog niet uitverteld."

Ook voor Dorien Reynaert was de première een beetje bizar. "Al kunnen we nu wel op een mooie manier afscheid nemen van het publiek", vertelt Dorien. "Ik hoor van de fans dat ze me gaan missen, dat doet deugd." De derde film van 'De Buurtpolitie' is vanaf woensdag te zien in de bioscoop.