Koen Wauters heeft boodschap voor zijn kinderen Zita en Nono: “Dan zeg ik resoluut NEE”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Koen Wauters heeft een emotionele single gemaakt voor Rode Neuzen Dag. Het nummer is rechtstreeks aan zijn kinderen Zita en Nono gericht.

"Ik heb het gezongen met Zita en Nono in gedachten. De woorden zijn rechtstreeks aan hen gericht." Wat de boodschap dan is? "Ze moeten weten dat ik hen altijd onvoorwaardelijk graag zal blijven zien", zegt Koen. "Want jongeren hebben het nu veel moeilijker dan vroeger. De druk van sociale media, druk om erbij te horen. Dat moet pittig zijn."

Daar komt nog bij dat Koen en zijn vrouw Valerie De Booser vorig jaar verhuisden, en hun kinderen dus moesten wennen aan de nieuwe omgeving en andere scholen. "Maar ik kan met een gerust hart zeggen dat bij ons thuis alles prima loopt", aldus Koen.

"Al is het niet eenvoudig. Pubers moet je genoeg vrijheid geven. En toch ook richting geven waar nodig. En soms mag dat ferm zijn. Dan zeg ik resoluut: 'Nee, als ouder wil ik dit níet.' Maar te veel verbieden werkt dan ook weer niet. Je moet het subtiel aanpakken, met veel liefde. En bij ons werkt dat."