Zanger Guido Belcanto doet schokkende onthulling: “Het heeft mij beschadigd”
Zanger Guido Belcanto doet schokkende onthulling: “Het heeft mij beschadigd”
Foto: Photonews

Guido Belcanto onthult in De Morgen dat hij als kind werd misbruikt. “Ik voelde mij een misbaksel”, vertelt de zanger.

Guido Belcanto heeft naar eigen zeggen gevochten voor wat hij vandaag bereikt heeft. Hij beschouwt het leven niet als een cadeau. Als kind werd de zanger seksueel misbruikt, en dat heeft hem getekend. "Ik zou hierover niet te veel willen uitweiden, maar ik ben als kind seksueel misbruikt door een pedofiel die meerdere slachtoffers heeft gemaakt”, onthult Guido Belcanto in De Morgen.

“Uiteindelijk is die man aangehouden, maar mijn ouders waren radeloos. Ze namen me mee naar Lourdes en naar de kinderpsychiater. Ik heb jarenlang in bed geplast. Dan voel je je als kind toch wel een misbaksel. Wat heeft dat teweeggebracht in mijn seksuele beleving, vraag ik mij af? Ik weet het niet. Het heeft mij in elk geval beschadigd en een schaduw geworpen over heel mijn jeugd.”

"Soms denk ik dat de drive die ik nog altijd heb om dit vol te houden en nieuwe dingen te creëren, voortspruit uit dat trauma. Misschien zijn al mijn inspanningen onbewust gericht op het terugwinnen van de eer die mij als kind is afgepakt."

Meer nieuws

Meer nieuws

.