VTM

Andy Peelman stelt fans teleur met verrassende beslissing: “Dat is afzien”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Andy Peelman is weer aan iets begonnen. Hij gaat 666 kilometer fietsen in de broeierige woestijn van Marokko, en dat in zes dagen en zonder deftige voorbereiding. Maandag begint hij aan het extreme mountainbikeparcours Roc Du Maroc.

Vandaag vliegt Andy Peelman naar de Marokkaanse stad Ouarzazate. Dit weekend staat er nog een testrit op het programma, waarna de renners maandag starten aan de loodzware zesdaagse. “Ik heb intussen al enkele keren gedacht dat ik liever een vakantie in Marokko zou hebben dan een fietstocht, maar ik heb er wel ongelofelijk veel zin in”, zegt de acteur uit ‘De Buurtpolitie’.

“Ik weet nu al dat ik zes dagen ga afzien. Ik heb hier ja op gezegd, omdat ik mijn lichaam op de proef wilde stellen. Je rijdt niet alleen in de woestijn, je moet ook nog eens in het achterhoofd houden dat je zo’n zes tot acht uur op de fiets zit. Pittig, zeker als je weet dat ik amper heb kunnen trainen. Ik heb af en toe eens een uurtje of twee gefietst, maar dat was het.”

Door zijn beslissing om deel te nemen aan Roc Du Maroc stelt Andy jammer genoeg de fans van 'De Buurtpolitie' teleur. Door zijn deelname mist Andy namelijk de première van de derde ‘De Buurtpolitie’-film komende zaterdag.