Marco Borsato openhartig over beangstigende ervaring: “Ik heb mijn zicht verloren”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vlak voor hij het podium op moest, liep het mis voor Marco Borsato. De Nederlandse zanger eindigde uiteindelijk in het ziekenhuis, waar men hem wist te vertellen dat hij zonet een lichte beroerte had gekregen.

Vlak voor hij het podium op moest, liep het mis voor Marco Borsato. De Nederlandse zanger eindigde uiteindelijk in het ziekenhuis, waar men hem wist te vertellen dat hij zonet een lichte beroerte had gekregen. “Ik lag er binnen de tien minuten onder de MRI”, vertelt Marco. “Daar zeiden ze: ‘We zien dat u een TIA heeft gehad.’”

In eerste instantie wilde Marco niet in het ziekenhuis blijven. “Er stonden tienduizend mensen in Ahoy en daar kon ik niet zomaar even niet zijn”, aldus Marco. Maar op dat moment zou hij zijn zicht verloren zijn. De zanger had dus geen keuzen: “Bij deze bent u opgenomen”, klonk het in het ziekenhuis.

Marco is ondertussen gelukkig volledig hersteld en beseft volgens Het Laatste Nieuws maar al te goed dat hij veel geluk heeft gehad. “Dat ik nog altijd liedjes kan maken, zie ik als een cadeau”, aldus de Nederlandse zanger.