K3 zorgt alweer voor heel wat beroering: “Dat maakt me zo triest”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
K3 zorgt voor heel wat beroering. Hun jongste videoclip valt niet bij iedereen in goede aarde.

De lesbische kus in de jongste K3-clip ‘Altijd blijven dromen’ krijgt heel wat duimpjes omhoog. “Heel mooi hoe jullie die twee meisjes erb? hebben geplaatst. Kinderen mogen echt leren dat dit perfect oké is”, reageert iemand op YouTube. “Jullie weten niet hoe bl? het m? maakt dat dit in de clip kwam”, luidt een andere reactie.

Maar er zijn ook veel afkeurende commentaren. “Mensen die dit normaal vinden voor heel jonge fans, weten niet wat ze zeggen!”, schr?ft iemand. “Zo indoctrineer je dus kinderen. Hier hoeven kinderen niet mee bezig te zijn.” De heftigste tegenstanders nemen termen als ‘walgelijk’ en ‘schande’ in de mond.

Alain Vande Putte, al twintig jaar tekstschrijver voor K3, was blij verrast met de clip. “Maar de negatieve reacties verbazen mij niet, al zou ik het liever anders zien”, zegt hij. “Er is nog altijd een gebrek aan tolerantie, ook op het vlak van homoseksualiteit en genderdiversiteit, en dat maakt me triest. Waarom voelen sommigen mensen zich daardoor zo bedreigd? Toch valt het mij ook op dat er veel lof is.”

Tags k3