De bedreigingen zitten de mama van Anuna De Wever enorm hoog: “We hebben schrik”
De bedreigingen zitten de mama van Anuna De Wever enorm hoog: “We hebben schrik”
Foto: Photonews

Vorige woensdag heeft Katrien Van der Heyden voor vijf weken afscheid genomen van haar dochters Anuna De Wever en Josefien Hoerée. “Het was heel heftig, een moederhart is hier niet voor gemaakt”, zegt ze.

De haatmails en doodsbedreigingen aan het adres van Anuna zitten mama Katrien heel hoog. “Het blijft maar duren. Niet alleen online, ook thuis komen er dreigbrieven aan. We hebben soms schrik om naar de brievenbus te lopen. Natuurlijk heeft al die haat impact op Anuna en op ons hele gezin. Tegelijk weten we dat mensen die zo reageren eigenlijk géén argumenten hebben en ons dus gelijk geven.”

“Ik begrijp het niet, Anuna en de andere klimaatjongeren doen niet meer of niet minder dan de wetenschap volgen. De hoogdringendheid van drastische maatregelen voor het klimaat is een onweerlegbaar feit. Als we het tij nu niet keren, loopt Vlaanderen binnenkort onder water. Dat het klimaat niet ernstig wordt genomen, ook niet door onze nieuwe Vlaamse regering, is voor mij het woelige water waarvan ik echt bang ben. Niet het water waardoor mijn twee dochters dezer dagen varen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.