Kris Wauters merkt iets opvallends op bij zijn broer Koen

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Een dozijn albums bracht Clouseau al uit, en volgende maand verschijnt hun dertiende. Volgens Koen en Kris Wauters hun meest gevoelige plaat ooit. "We zijn allebei vijftigers, dan wéét je dat het leven en de liefde niet altijd even mooi zijn", aldus de broers.

Het album kreeg de naam 'Tweesprong'. "Da's iets wat we allemaal kennen of al meegemaakt hebben", zegt Kris Wauters. "Niet goed weten of je nu naar links of rechts moet. Veel songs gaan over het leven en de liefde. Soms is die heel mooi, en daar komen dan mooie liefdesliedjes uit. Maar een andere keer is die echt lelijk en geraak je uit evenwicht. Sommige liedjes grijpen echt naar de keel."

Voor het eerst was Koen Wauters meer dan ooit betrokken bij de nummers. Hij kroop ook zelf in de pen. "Meer dan een jaar geleden ben ik aan zijn mouw beginnen te trekken", lacht Kris. "En maar goed ook, want Koen heeft een heel aparte manier van schrijven. Die nummers komen recht uit zijn hart. Hij heeft de mooiste lijnen van Clouseau geschreven, vind ik.”