Koning Filip krijgt zware kritiek te verduren: “Dat is wreed en compleet onaanvaardbaar!”

bron: TV Familie
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Op het koninklijke domein van Ciergnon is naar jaarlijkse traditie de jacht weer volop aan de gang. Nog tot eind december wordt op het jachtdomein het ene na het andere schot gelost, op wild zoals reeën en everzwijnen.

Ook koning Filip zelf haalt als gepassioneerd jager geregeld zijn geweer boven. Maar de kritiek op Filips jachtbezigheden klinkt jaar na jaar luider. “Die jaaghobby is een regelrechte schande”, vindt Michel Vandenbosch van Gaia. “Dit is een vorm van geweld waarvan weerloze dieren het slachto?er zijn. Het is wreed en volstrekt onaanvaardbaar!”

De koninklijke familie telt best wel wat fervente jagers, maar daar krijgen we weinig of geen beelden van te zien. Volgens royalty-expert Thierry Debels is kritiek op de jacht één van de redenen waarom de royals hun jachtbezigheden niet delen met het publiek.

“Heel wat mensen zijn faliekant tégen de jacht en veel dierenrechtenorganisaties zien dit evenmin graag gebeuren”, aldus Debels. ‘Da’s te begrijpen. Het afmaken van wilde dieren blijft een barbaarse aangelegenheid. Maar anderzijds begrijp ik de traditie wel.”